KINDERWAGENTRENDS VOOR 2012!

 

Dit jaar zijn er geen nieuwe spelers op de markt, maar wel een heleboel nieuwe modellen. Zo komen Joolz en Mima dit jaar met een special edition en hebben Quinny, Koelstra en Phill & Teds een heel nieuw model uitgebracht. De nieuwste kinderwagen trend is dat er meerdere kleuren worden gebruikt in de bekleding van de kinderwagen. Dit zie je o.a. terug in de Joolz Day Expedition en in de Flair editions van Mima. Verder zien we veel ‘aarde tinten’ zoals bruin, khaki, beige en taupe maar ook zwart en wit zijn dit jaar erg trendy. Bugaboo en Koelstra houden rekening met de alledaagse bezigheid van een mama “boodschappen doen”. Zij hebben een ruime boodschappenmand geintegreerd in hun ontwerp. Handig want we weten allemaal dat je maar weinig ruimte hebt voor je boodschappen als je met de kinderwagen naar de winkel moet. Opvallend voor 2012 zijn ook de stoffen en materialen die worden gebruikt voor het ontwerp van de kinderwagen, zo gebruikt Mima bijvoorbeeld leer voor de Flair edition wat deze kinderwagen een luxe uitstraling geeft.

In 2012 zien we ook dat kinderwagens steeds compacter en lichter worden. Dat is fijn want zo houden we straks misschien nog wel ruimte over in de kofferbak van onze auto. Zo is de bak van de Mima kinderwagen tevens ook het zitje. Door de bak in te klappen en dicht te ritsen heb je in een handomdraai het zitje voor de kinderwagen. Het frame van de kinderwagen in 2012 is gemaakt van licht materiaal en dat scheelt vaak kilo’s. De kinderwagen van Koelstra is hier een goed voorbeeld van.

Ook mag de Stokke Xplory niet missen in 2012. In 2011 is de V3 uitgekomen maar Stokke blijft de Xplory interessant houden door voor elk seizoen nieuwe accessoires op de markt te brengen.

Dus ben jij van plan om in 2012 een kinderwagen aan te schaffen? Kies dan voor een kinderwagen die past bij jullie levensstijl. Heb je een kleine auto, kies dan voor een compacte en lichte kinderwagen. Ben je weg van fashion? Kijk dan naar kinderwagens die passen bij jou fashionsstijl. En voor mama’s die veel boodschapjes doen, een grote mand is dit jaar helemaal in!